Bizden Haberler

Halıfleks Temizliğinde Kritik Noktalar Neler ?

halifleks-temizliginde-kritik-noktalar-neler
Yoğun ve agresif kimyasallar kullanıldığı takdirde halıfleksimiz kir ve leke tutmama özelliğini zamana bağlı olarak kaybetmeye başlar. Daha fazla bilgi için...

Halıfleks Temizliği

Halıfleks temizliğinde yanlış teknik ve temizlik ürünü tercih etmemize bağlı olarak karşılaşabileceğimiz problemlerin şu şekilde sıralayabiliriz; 
 
  • Yoğun ve agresif kimyasallar kullanıldığı takdirde halıfleksimiz kir ve leke tutmama özelliğini zamana bağlı olarak kaybetmeye başlar.
  • Gereksiz ovalamadan dolayı halıflekslerimizin iplikleri tüylenebilir ya da deforme olabilir.
  • Yine sert ovalama ve aşırı su kullanımı neticesinde yaylanma, gevşeme ya da çekme gibi durumlarla karşılaşmamız mümkündür.
  • Aşırı su kullanımın sonuçlarından biri olarak halıfleksin uzun süre ıslak kalması alt veya iç astar yapışkanının sökülmesine zemin hazırlayabilir ve temizlik sonrasında koku, küf ve mantar oluşumu için ideal ortamları yaratır.
  • Piyasada halı ya da halıfleks temizleyici olarak pazarlanan sert kimyasallar halıfleksimizin tüylerini sertleştirebilir ve renginin ağarmasına neden olarak estetik görünümünden uzaklaşmasını tetikler.
  • Halıflex iyi temizlenmediği takdirde sektörde kusma olarak nitelendirilen durumla karşılaşmamız yani temizlik sonrası dipteki kir ve lekelerin tekrar ortaya çıkması da mümkündür.
  • Bakıldığında halıfleks temizliğinde yanlış uygulamaların yalnızca halıfleksimizin kullanışlılığı ya da estetiğini değil yaşam ortamlarımızın sağlığını da tehdit ettiğini ve bu denli hassas bir sürecin tam anlamıyla % 100 hijyen hedeflerine uygun olarak tamamlanabilmesi için profesyonel bir destek alınması gerektiğini net bir şekilde ifade edebiliriz.
 
 

 

 

7/24 İstanbul Halıfleks Yıkama
Salih Karakuş