Bizden Haberler

İnce ayrıntısına kadar halıfleks temizlemenin püf noktaları

ince-ayrintisina-kadar-halifleks-temizlemenin-puf-noktalari
halıfleks temizlemenin püf noktalarını en ince ayrıntısına kadar nelerdir sizler için derledik

 Halıfleks halının bakımı ve uzun ömürlü olması için yapılması gereken çözüm yollarını sizler için derledik.
 
En kullanışlı ve bakımı oldukça pratik olan halıfleks modeli geçmişten bu zamana kadar kullanılan en ideal halı seçeneklerinden biri olmuştur.
 
Halıfleksin tek zor tarafı üzerinde çabucak toz birikmesi olabilir. Düzenli olarak temizliği yapılmayan halıfleksler zamanla çürümeye başlar ve yapışkan tarafından havaya kalkan bir görünüme kavuşurlar. Bu olumsuz sonuca engel olmak için halıfleks bakımı ile alakalı temel bilgileri sizler ile paylaşıyoruz.

En doğru halıfleks temizliği nasıl yapılır?

Halıfleks halıyı temizlerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Halıfleks nasıl temizlenir?

- Vakumlama gücü kuvvetli olan bir elektrik süpürgeyle tüm zemini süpürünüz.
 
- Halı yıkama makinesiyle halıfleksi yıkayabilirsiniz ancak bu makineniz yoksa halı temizliğini büyük boy ayakkabı fırçasını köpüklü su ile ıslatarak kendiniz yapabilirsiniz. (Fırça çok sert olmamalı)
 
- Evinizde evcil hayvan veya yerde emekleyen bebeğiniz varsa, halıfleks temizliğinde cilde hasar veren kimyasal madde içeren temizlik malzemelerinden uzak durunuz. Halı şampuanlarının yanı sıra evinizde kullandığınız doğal şampuanla da yıkayabilirsiniz.
 
- Halıfleksin üzerindeki lekeler için leke çıkarıcı sıkınız ve 3 dakika bekletiniz. (Lekenin cinsine ve boyutuna göre daha fazla bekletebilirsiniz) Daha sonra temiz bir bezi ıslatarak halının üzerini siliniz.
 
- Temizlik aşamasında sünger gibi çabuk emilen malzemeleri kullanırsanız halıfleksin yerine kullandığınız malzemenin suyu emmesini sağlamış olursunuz ve buy sayede halıfleksin kurumasını çabuklaştırmış olursunuz.
 
- Temizlikten sonra odayı havalandırınız. Hem odanın atmosferi hem de halıfleksin yapısı değişkenlik gösterecektir.