Bizden Haberler

6 Adımda Detaylı Halıfleks Temizleme Yöntemleri

6-adimda-detayli-halifleks-temizleme-yontemleri
Evo temizlik olarak 6 Adımda Detaylı Halıfleks Temizleme Yöntemlerini sizinle paylaşıyoruz.

Halıfleks temizliği nasıl yapılır?

Halıfleksin uzun yıllar boyunca yıpranmadan kalabilmesi için temizlik esnasında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır.
 

Derinlemesine Halıfleks Temizliği Nasıl Yapılmalı ?

Evinde, iş yerinde halıfleks kullananlar için halıfleks temizliği nasıl yapılır sorusu merak edilmektedir. Doğru halıfleks temizliği yapmak için bazı hususlara dikkat edilmelidir. Aksi durumda halıfleksler her ne kadar dayanıklı olsa da belli bir süre sonra bozulmalar meydana gelmektedir. İşte, derinlemesine halıfleks temizliği için yapılması gerekenler…
 

1. Emiş Gücü Yüksek Elektrikli Süpürge Kullanın

Halıfleksinizi temizlemeden önce doğru bir şekilde süpürüldüğüne emin olmalısınız. Bunun için emiş gücü yüksek elektrikli süpürge kullanılması faydalı olacaktır. Tüm zemini vakumlama gücü yüksek bir süpürge kullanarak süpürdüğünüz takdirde derinlemesine temizlik için ilk adımı atmış olacaksınız.
 

2. Fırça veya Halı Yıkama Makinesiyle Yıkayın

Süpürme işleminden sonra varsa halı yıkama makinesi, yoksa fırça kullanarak halıflekste biriken saç ve evcil hayvan tüylerinden arındırabilirsiniz. Bunun için yumuşak bir fırça kullanılması oldukça önemlidir. Sert fırça kullanıldığında zeminde bozulmalar meydana gelebilmektedir. Bu nedenle yumuşak yapılı bir fırça veya halı yıkama makinesi yardımıyla halınızda derinlemesine temizlik yapabilirsiniz.
 

3. Deterjan Yerine Şampuan Kullanın

Halıfleks temizliğinde dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan biri de deterjan kullanımıdır. Deterjanlarda bulunan farklı kimyasallar halıfleks için zarar verebilmektedir. Bu nedenle içeriğinin doğal maddelerden oluştuğunu bildiğiniz bir halı deterjanı veya kendi kullandığınız şampuanla halıflekslerinizi yıkayabilirsiniz.
 

4. Bez Yerine Süngerle Silin

Halıfleksler, suyu kolaylıkla emebilen ürünlerdir. Bu nedenle normal bir bez yerine suyu daha rahat emebilen sünger kullanımı çok daha faydalı olacaktır. Kullanacağınız deterjanın da kolay köpürebilmesinde oldukça faydası olan sünger kullanımı, halıfleksinizi derinlemesine temizlemenizde kolaylık sağlayacaktır.
 

5. Minimum Düzeyde Su Kullanın

Halıfleksler suyu fazlasıyla emebilen özellikte oldukları için, su kullanımını olabildiğince minimum düzeyde tutmanız gerekmektedir. Kuruma aşamasında zorluk çıkartmaması ve uzun süre nemli kalmaması için az su kullanmaya dikkat etmenizde fayda vardır.
 
” Halıfleks Temizliği Nasıl Yapılır  ” Sorusunun Son Cevabı Olarak; Temizledikten Sonra Ortamı Havalandırın.
Halıfleksinizi temizledikten sonra yapıan kurulama işlemin için farklı bir yere taşıyamayacağınız için bulunduğunuz ortamı havalandırmanız yeterli olmaktadır. Halıfleksin kolayca kuruması için doğru bir şekilde havalandığına kesinlikle emin olmalısınız.