Bizden Haberler

Antibakteriyel Halıfleks Yıkama

antibakteriyel-halifleks-yikama
İstanbul Halıfleks Yıkama’nın, halıfleks yıkama sürecinde halılarda bulunan bakterilerin %99’inin yok edildiği ispatlanmıştır.

Antibakteriyel Halıfleks Yıkama

Antibakteriyel halı yıkama işlemleri ve uygulamaları;

  • Öncellikle şu ayrımı yapmak gerekir; Antibakteriyel halı yıkama ile Hijyenik halı yıkama kavramları farklı kavramlardır.
  • Antibakteriyel halı yıkama; halının yıkandıktan sonra bakteri ve istenmeyen sağlıksız unsurları ihtiva etmemesi için yapılan uygulamalardır. Anti yani karşı önlemler ve tedbirler demektir, bakterilere karşı halıyı koruma anlamındadır.
  • Hijyenik halı yıkama; ise halının yıkandığı ortam ile alakalıdır, Halının yıkandığı yerin temiz olması hijyen kurallarına uygun olarak yıkama temizleme işleminin yapılmasıdır
  • Antibakteriyel halı yıkama uygulamaları nasıldır, hangi işlemler yapılır ve halının tekrar bakterileri tutmaması, bakteriler ve sağlığa zararlı mikroskobik canlılar için birer yuva haline gelmemesi için ne tür uygulamalar yapılır.
 
Antibakteriyel tabiri sıkça ve hemen hemen her halı yıkama firması tarafından yapıldığına dair söylemler mevcuttur. Gerçek bir anti-bakteriyel halı yıkama da ilk şart kesinlikle halının yıkandığı ortamın hijyenik olmasıdır. Çünkü yıkama esnasında bile hijyenik sağlıklı olmayan ortamlarda halı mikrop ve bakteri kapabilir ve antibakteriyel uygulamaların bir anlamı kalmaz. Esasında böyle imkanlara sahip halı yıkamacı firma yok denecek kadar azdır. 
 
Antibakteriyel halı yıkama işlemlerinde doğru olarak nasıl bir uygulama yapılması ve İstanbul Halıfleks Yıkama’ın eşsiz olan sıcak karbonatlı halı yıkama yönteminde başarılı olması ve başka hiçbir halı yıkamacı firmanın bu konuda İstanbul Halıfleks Yıkama ile yarışamadığını anlatmak için gerçekçi bağımsız laboratuvar test sonuçlarına dayalı verilerimiz belgelerimiz mevcuttur.
 
İstanbul Halıfleks Yıkama’nın halıfleks yıkama sürecinde halılarda bulunan bakterilerin %99’inin yok edildiği ıspatlanmıştır. Eşsiz olan halı yıkama yöntemimizde 85 derecelere varan sıcaklıkla sıcak su ve Kendi patentli özünde Karbonat olan ana temizleme solüsyonu kullanırız. Laboratuvar test sonuçlarına ve sağlıklı halıfleks yıkama sayfamıza bakarak daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.
 
Sıcak karbonatlı antibakteriyel halı yıkama sürecimiz
Sıcak karbonatlı antibakteriyel halı yıkama sürecimizde Halının ipliklerinin derinlerine kadar nüfuz ederek halının içindeki kir ve pislikler dışında ayrıca bakteri ve mikrop ve tüm alerjenleride yok ederiz. ilaç solüsyonumuz milyonlarca kabaran mikroskobik baloncuk çıkarır. Bu baloncuklar halının diplerine kadar etki eder ve halının içinde ne var ise söküp yüzeye iter. Sonrasında ise güçlü son sistem makinelerimiz ile çekip çıkarırız ve geriye tertemiz bir halı bıkarız. Halının bakteri tutması ve birer yuva haline gelmesi ayrıca halının iplik yapısına, dokusuna, tüylerinin kısalığına, sıkılığına ve türüne göre değişmektedir. İstanbul Halıfleks Yıkama her halı türü için farklı solüsyonlar kullanır ve farklı teknikler ile yıkama işlemlerini gerçekleştirir. Kötü ve yetersiz halı yıkama işlemini yapan firmalar tarafından yıkanmış olan halı içerisinde olabilecek sağlıksız unsurlar: Kir, Pislik, Mikrop, Bakteri, Küf, Mantar, Toz Akarları, Maytlar ve birçok farklı mikroskobik canlı halı içerisinde bulunabilir.
 
Anti-Bakteriyel halı yıkama ve Hijyenik halı temizleme uygulaması
Anti-Bakteriyel halı yıkama ve temizleme uygulamasında en önemli kriter kullanılan solüsyondur. Bu temizlik ürünün halı yıkandıktan sonra halının ipliklerine kir, pislik ve benzeri maddelerin sinmesini ve halıya yapışmasını engelleyici özellikte olmalıdır. İstanbul Halıfleks Yıkama’ın kullandığı ilaç o kadar saftır ki saf su pH7 derecesindedir ve içilebilir seviyededir. Zararlı hiçbir sert kimyasal, toksik madde içermez. Sabun veya şampuan gibi yıkamadan sonra halının dibinde kalıp kiri veya lekeleri, mikropları, bakterileri çeken köpüren bir madde değildir. Sabun ve şampuan kuruyunca tıptı mıknatıs gibi kir ve lekeleri çeker ve halının çabucak sağlıksız maddeleri barındırmasına olanak sağlar ve bakterilerin üremesi için elverişli bir ortam oluştururlar. İstanbul Halıfleks Yıkama’ın eşsiz olan ilaç solüsyonu sayesinde halılar 3-4 katına kadar daha geç kirlenir ve çok daha uzun süreler temizliğini korur. İstanbul Halıfleks Yıkama’ın ana solüsyonu antibakteriyel özellikte olup kir ve lekelere karşı direnç oluşturur.  Antibakteriyel halı yıkama firmaları arasında İstanbul Halıfleks Yıkama İstanbul lideridir. Müşterilerine saygın profesyonel halı yıkama hizmeti sunmaktadır.
 
Ayrıca halının Antibakteriyel olması için halı üretici fabrikalarda kir ve bakterileri tutmaması için farklı kimyasal işlemler yapılır. Bilinçsizde sert kimyasallar ile yapılan halı yıkama işlemleri halının kir tutmama ve antibakteriyel özelliğini bozarak çok daha çabuk kirlenmesine ve sağlığa ciddi zararları olan bakterileri ihtiva etmesine neden olur.  Çoğu kişi bunu yaşamıştır ve halı ilk alındığında çok daha uzun sürelerde kirlenmiş fakat halı yıkamacı firmasından geldikten sonra çok kısa sürede kir tutmaya başlamış ve sık sık yıkanmasını gerektirmiştir. Bundaki neden halı yıkamacı firmanın kir ve lekeleri çıkarmada yetersiz donanıma sahip olması bundan ötürü halının yapısı bozan çok sert ağır kimyasallar(çamaşır suyu, kostik soda gibi) kullanmasıdır. Ayrıca halının tamamen kurutulup öyle müşteriye teslim edilmesi de gerekmektedir. Islak veya nemli olarak bırakılan, müşteriye teslim edilen halılarda kesinlikle küf ve mantar gibi sağlığa ve halıya zararlı canlı organizmalar üreyecektir. Küf ve mantarların üremesi için halının rutubetli olarak 3-4 saat nemli kalması yeterlidir ve bu sürede küf ve mantar üreyebilirler.  Buda halının anti-bakteriyel olması konusunda dikkat edilmesi gereken işlemdir. İstanbul Halıfleks Yıkama’ın kullandığı tüm solüsyonlar asla sert kimyasallar bulundurmayan çevre dostu yeşil sertifikaya sahip halı temizleme solüsyonlarıdır. İstanbul Halıfleks Yıkama’a güvenebilirsiniz. Ayrıca çocuklarınız ve evcil hayvanlarınız içinde güvenlidir.
 
Size en Yakın İstanbul Halıfleks Yıkama şubemiz ile iletişime geçebilir ve sağlıklı, tüm istenmeyen unsurlardan arındırılmış antibakteriyel halı yıkama hizmetimiz için randevu alabilirsiniz.